Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z tuńczyka z pestakmi dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pestki dyni 100 gram
tuńczyk w sosie własnym
zioła do sałatek
sól
pieprz
ocet winny
ogórek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z tuńczyka z pestakmi dyni

Kroki postępowania

1
Na samym początku odsączamy tuńczyka z sosu i lekko opłukujemy wodą. Rozdrabniamy widelcem.
Krok 1 - Surówka z tuńczyka z pestakmi dyni foto
2
Następnie ogórki zielone obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Następnie wrzucamy do miseczki.
Krok 2 - Surówka z tuńczyka z pestakmi dyni foto
3
Następnie pestki które muszą być bez łupinek dodajemy do reszty.
Krok 3 - Surówka z tuńczyka z pestakmi dyni foto
4
Doprawiamy całość do smaku ziołami do sałatek, solą, pieprzem. Gotową sałatkę skraplamy kilkoma kropelkami octu winnego. Smacznego
Krok 4 - Surówka z tuńczyka z pestakmi dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 08.01.2013 18:59
fantastyczne
ilka_86 08.01.2013 18:44
lubię takie sałateczki
Konczi 08.01.2013 18:42
zdrowa sałateczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak