Surówka z świeżej kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    3 szt
  • marchew

    2 szt
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • sól, pieprz do smaku

  • kapusta czerwona

    1 mała główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na początku kalarepę dokładnie obrałam i starłam na tarce o średnich oczkach. Następnie z kapusty czerwonej usunęłam zbędne liście i starłam małymi kawałki na dużych oczkach tarki jak i obrane marchewki. Na koniec warzywa połączyłam razem. Sól oraz pieprz świeżo zmielony wymieszałam z jogurtem i polałam przygotowaną surówkę którą odstawiłam pod przykryciem do lodówki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.03.2013 09:16
podoba mi się
GGABI 30.09.2012 19:19
pycha
Reda 04.09.2012 09:04
super
Reda 04.09.2012 09:04
super
Reda 04.09.2012 09:04
super
Reda 04.09.2012 09:04
super
Reda 21.08.2012 06:45
super
Danuta_Prorok 19.08.2012 14:49
pycha
parysek10 19.08.2012 11:23
bardzo zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat