Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selerem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler marynowany 100 g
jabłko 1 szt
rodzynki
orzechy włoskie 2 szt
sól szczypta
cukier szczypta
jogurt naturalny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selerem

Jabłko obieramy, i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Rodzynki zalewamy na 2 minuty wrzątkiem. Do jabłka dodajemy odcedzonego z zalewy selera, odcedzone z wody rodzynki. Orzechy obieramy i drobno kruszymy i dodajemy do reszty. Do miski ze składnikami dajemy jogurt naturalny i całość mieszamy. Doprawiamy szczyptą soli i cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 16.08.2012 10:14
Karolino, cieszę się że sałatka Ci smakowała, my ja też bardzo lubimy.
Karolina46 15.08.2012 19:43
Wypróbowałam przepis i jest naprawdę świetny sałatka była po protu przepyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak