Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 duży
jabłko 1 sztuka
marchew 3 sztuki
żurawina suszona 100 gram
jogurt naturalny 3 łyżki
sok z cytryny
cukier
sól
orzechy włoskie 100 gram

Porada

Surówkę z selera bardzo lubię, szczególnie tą z dodatkiem suszonej żurawiny i orzechów włoskich. Często przyrządzam ją do dań z drobiu a najczęściej do pieczonej kaczki.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z żurawiną

Selera, marchewki i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny. Żurawinę i orzechy sparzamy gorącą wodą, kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki surówki mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 07.01.2017 10:16
Takiej jeszcze nie robiłam
asiatok 06.01.2017 22:58
smaczne zestawienie
Marta1986 06.01.2017 19:48
pysznosci mniam
Wacław 06.01.2017 19:41
pyszniutka surówka :-)
Edith85 06.01.2017 19:28
Smakowita :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak