Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z orzechami i żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1 szt
jabłka 2 szt
orzechy włoskie 50 g
żurawina suszona 50 g
śmietana 18 proc 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z orzechami i żurawiną

1. Korzeń selera oraz jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Orzechy włoskie posiekaj nożem na drobno. Orzechy razem z suszoną żurawiną dodaj do startego selera i jabłka. Wszystko razem wymieszaj.

2. Do surówki dodaj śmietanę oraz przyprawy (sól i pieprz). Dokładnie wymieszaj. Gotową surówkę wyłóż na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.02.2016 18:40
lubię taka surówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak