Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 2 łodygi
jabłko 1 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
orzechy włoskie 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami

Kroki postępowania

1
Dwie łodygi selera naciowego bez liści dokładnie myjemy i bardzo drobno kroimy w plasterki.
Krok 1 - Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami foto
2
Jabłko obieramy i ścieramy na grubej tarce. Do miseczki wrzucamy pokrojonego selera i starte jabłko. Skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i mieszamy. Na wierzch posypujemy orzechy włoskie w połówkach.
Krok 2 - Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami foto
3
Polewamy jogurtem naturalnym. Podajemy od razu po przygotowaniu, by jabłka nie ściemniały, a surówka nie puściła soku.
Krok 3 - Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.03.2015 14:03
fajna surówka
kornelcia 17.01.2014 10:12
pyszne ...
mysza75 15.01.2014 12:00
samo zdrowie pyszności :-)
gosia56 15.01.2014 08:34
lubię taki seler
Adamorek 14.01.2014 23:40
super jedzonko
krystyna330 14.01.2014 23:26
bardzo apetycznie wygląda
patryska76 14.01.2014 21:50
Pycha! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak