Surówka z selera naciowego i jabłka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • seler naciowy

    5 - 6 szt. (łodygi)
  • jabłko

    1 szt.
  • słonecznik łuskany

    1 - 2 łyżki

Sos

  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • jogurt grecki

    2 - 3 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Seler umyć i pokroić w poprzek na cienkie kawałeczki.
2. Jabłko obrać ze skórki i pokroić na kawałeczki wielkością zbliżone do selera.
3. Ziarno słonecznika uprażyć na suchej patelni (pilnować by się nie przypaliło).
4. Składniki sosu dokładnie wymieszać.
5. Sosem polać pokrojonego selera i jabłko, wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Ilość sosu dostosować do swoich upodobań.
6.Wierzch surówki posypać uprażonym słonecznikiem.
Kuchcik gotuje
Taka surówka jest bardzo soczysta i orzeźwiająca.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marcepanowy kącik 03.01.2017 16:38
Pyszna i chrupiąca surówka :)
anka1988 03.01.2017 14:22
samo zdrowie
Małgorzata92 03.01.2017 11:13
Dobre połączenia :)
olkaaa 03.01.2017 11:11
brzmi ciekawie
pestka 03.01.2017 10:07
smaczny dodatek do obiadu
w mojej kuchni 03.01.2017 09:46
same pyszności do podjadania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat