Surówka z selera i ogórka kiszonego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    1/2 szt dużego
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler korzeniowy obrać i opłukać, zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach. Marchewkę obrać, opłukać i także zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.
Ogórki kiszone opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Polać oliwą i wszystkie składniki razem połączyć.
Dodać miód, sól i pieprz i jeszcze raz wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 24.09.2016 08:36
pyszna surówka do II dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat