Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera i dyni

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt
dynia 15 dag
jabłko 1 szt
ogórki 10 dag ( meksykańskie)
majonez light 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka z selera i dyni z dodatkiem jabłka i ogórków meksykańskich jest wspaniałym dodatkiem do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera i dyni

Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Umyte ogórki pokroić na kawałeczki.

Obrany seler i jabłko zetrzeć na tace o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 02.01.2016 19:51
w sam raz do obiadu
cukiereczek 02.01.2016 18:17
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak