Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewki i ogórka konserwowego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki 6 sztuk
cebulka ze szczypiorkiem 2 sztuki
ogórki konserwowe 3 sztuki
por kawalek
majonez 1 czubata lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewki i ogórka konserwowego

Rzodkiewki umyć, odciąć końce, osuszyć. Pokroić w plasterki. Wrzucić do salaterki.

Szczypiorek z cebulką umyć, osuszyć. Posiekać drobno. Wsypać do rzodkiewki.

Ogórki osączyć z zalewy, pokroić w plastry. Por oczyścić, drobno pokroić. Wsypać wraz z ogórkami do reszty warzyw. Dodać sporo pieprzu, łyżkę majonezu, wymieszać.

Surówkę nałożyć do miseczek, udekorować plasterkami rzodkiewki i ogórka konserwowego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 10.03.2014 07:27
na pewno była smaczna
RenataZ-et 09.03.2014 21:01
lubię takie :)
kate.500 09.11.2013 14:26
fajne połącznie smakow
Bernadeta1 07.09.2013 00:11
smaczny dodatek do obiadu
Wafelek2601 31.07.2013 09:50
Z chęcią wypróbuję
babajaga1969 25.06.2013 15:55
same witaminki - pyszna jest
Konczi 25.06.2013 15:39
super suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak