Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewki i cebuli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
cebula 1 szt
sól do smaku
śmietana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewki i cebuli

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Lekko solimy i odstawiamy na około 2-3 minuty. Rzodkiewkę opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej do cebuli. Na koniec dodajemy śmietanę i dobrze mieszamy. Można dodać sól jak mało słona. Surówkę podajemy np do schabowego . Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 01.08.2013 16:16
ja też lubię taką suróweczkę do obiadu
MAR3STA 17.01.2013 19:18
zdrowa i smaczna
tessinka 15.01.2013 21:42
fajny pomysł, napewno dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak