Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewką i gruszką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 szt małe
rzodkiewki 7 szt
gruszka 1 szt
cukier 1 szczypta
majonez 1 łyzka
ogórek 0,5 szt
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewką i gruszką

Marchew obrać, umyć. Ogórka i gruszkę umyć a następnie obrać, rzodkiewki oczyścić z ogonków i umyć.

Warzywa i owoc należy zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach. odstawić na chwilę, zlać sok, który się wydzielił. Dodać szczyptę cukru, sól i pieprz do smaku, dołożyć łyżkę majonezu i wszystko razem wymieszać.

Podawać od razu po przygotowaniu, jako surówkę do obiadu lub przekąskę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 19.01.2014 15:03
gruszka ciekawy dodatek :)
Wafelek2601 19.01.2014 13:07
Ciekawe połączenie
Piter 31 07.01.2014 11:11
Fajna suróweczka.
anemon 07.01.2014 08:40
Bardzo ciekawe połączenie smaków.
Łucja 06.01.2014 12:26
smaczna surówka!
Janina 06.01.2014 12:20
Smaczna suróweczka;)
iwi 06.01.2014 12:16
Pyszna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak