Surówka z roszponką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    10 dag
  • zielona sałata

    1 główka
  • sałata masłowa

    1 główka
  • oliwa

    5 łyżek
  • sos francuski

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roszponkę, zieloną i masłową sałatę należy dokładnie umyć, osuszyć, a następnie porwać liście na drobne kawałki. Oliwę należy wymieszać z sosem sałatkowym. Sałaty przełożyć do salaterki i polać sosem. Podawać do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 13.02.2014 10:24
bardzo dobra
IKrakowianka 23.04.2013 21:01
samo zdrowie
Wafelek2601 08.12.2012 08:27
Smaczna i zdrowa
RenataZ-et 23.05.2012 11:04
lubię takie surówki
kasiaw 09.04.2012 09:55
bardzo smaczna
parysek10 29.08.2011 13:20
fajne
szajba2 12.04.2011 15:53
mój królik byłby zadowolony
Barbara55 18.02.2011 19:00
dobra do solidnego obiadu
agnieszka189 14.02.2011 09:02
ale pychotka
gosia47-47 03.02.2011 14:14
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat