Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porem i marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
por 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
marchew 1 sztuka
oliwa 2 łyżka
musztarda 2 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porem i marchewką

Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Umieszczamy w misce. Następnie dodajemy do niej posiekanego w cienkie krążki pora. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obrane i oczyszczone jabłko również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Tak przygotowaną surówkę doprawiamy do smaku oliwą z oliwek i musztardą. A następnie dodajemy sól, pieprz i zioła prowansalskie do smaku. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do schłodzenia na przynajmniej 20 minut. Podajemy jak dodatek do drugiego dania obiadowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.07.2015 19:57
smaczna surówka
Róża1 28.03.2015 22:00
fajny przepis !!!! zabieram do swojej księgi :-)
marcia7 28.03.2015 20:36
zdrowy dodatek
olkaaa 28.03.2015 18:34
Też taką lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak