Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porem i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
marchew 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
por (biała część) 1/3 sztuki
bazylia świeża 6 listków
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porem i bazylią

Kapustę pekińską kroimy w cieniutkie paski. Jabłko i marchewkę obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pora także oczyszczamy i kroimy w półokręgi. Listki bazylii siekamy bardzo drobno. Wszystkie składniki wsypujemy do dużej miski, zalewamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce. Podajemy jako przystawkę do drugiego dania obiadowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.08.2013 07:39
pyszna sałatka
gosia56 21.01.2013 10:36
pycha
Goya 21.01.2013 10:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak