Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora z jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 2 szt
jajko 3 szt
majonez 1 łyżka
jogurt grecki 2 łyżki
sól
pieprz

Porada

Prosta i smaczna surówka z pora z jajem na twardo, którą polecam nie tylko do obiadu, ale również jako sałatkę np. do kolacji. Do surówki można również dodać niewielką ilość kukurydzy konserwowej.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora z jajkiem

Kroki postępowania

1
Pory obrać z wierzchnich liści i dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie przekroić je wzdłuż i pokroić w cienkie paseczki. Zagotować wodę i zalać pory wrzątkiem, pozostawić w wodzie na 30 sekund a potem odcedzić i ostudzić.
Krok 1 - Surówka z pora z jajkiem foto
2
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w niezbyt drobną kostkę, dodać do miseczki z porami.
Krok 2 - Surówka z pora z jajkiem foto
3
Do pora i jajka dodać majonez, jogurt, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na pół godziny. Smacznego!
Krok 3 - Surówka z pora z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 26.05.2017 19:27
Dobra surówka.
anka1988 24.05.2017 15:12
ulubiona mojego taty, często robimy na przyjęcia urodzinowe.
dodi 24.05.2017 13:48
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak