Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
por 1 sztuka
koperek kilka gałązek
szczypiorek
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora

Kroki postępowania

1
Pierwsze liście kapusty obieramy. Kapustę przekrawamy na pół (jeżeli mamy całą główkę kapusty). Następnie 1/2 główki kapusty trzemy na tarce o grubych oczkach i przekładamy do miski.
Krok 1 - Surówka z pora foto
2
Por drobno kroimy i dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Surówka z pora foto
3
Szczypiorek i koperek drobno siekamy, przekładamy do miski z kapustą.
Krok 3 - Surówka z pora foto
4
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy 1-2 łyżki majonezu. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Surówka z pora foto
5
Tak przygotowaną surówkę przekładamy na półmisek. Surówka świetnie nadaje się do obiadu.
Krok 5 - Surówka z pora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 18.04.2013 14:19
lubie takie
adelajda 09.04.2013 15:21
ja też pora uwielbiam
pierniczkowo 09.04.2013 14:59
też taką robię, pycha:)
Olga_SK 09.04.2013 13:54
uwielbiam wszystko, co ma w składzie por :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak