Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 szt
jabłko 1 szt
majonez 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżeczki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora

Pora dokładnie myjemy, osuszamy, następnie białą część kroimy w plasterki. Pokrojonego pora skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Następnie pory oraz jabłko przekładamy do salaterki, dodajemy majonez oraz szczyptę soli, dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak