Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por biała część i nieco zielonej
jabłko 1
majonez 1-2 łyżki
śmietana 1-2 łyżki
sok z cytryny z połowy cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora

Wnętrze pora dokładnie myjemy, ponieważ wewnątrz mogą znaleźć się ziarenka piasku. Ostrym nożem szatkujemy pora. Jabłko myjemy (obieramy lub nie) i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny i mieszamy. W niewielkiej miseczce mieszamy majonez ze śmietaną i przyprawami i dodajemy do surówki. Mieszamy do połączenia wszystkich składników. Surówkę odkładamy do lodówki do przegryzienia się smaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 14.11.2015 10:40
Fajna, chrupiąca, słodko-ostra sałatka :)
joannaa24 13.11.2015 21:35
Łatwa i pyszna ;)
Renataj 13.11.2015 20:44
Proste i smaczne:)
marzut 13.11.2015 14:01
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak