Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pomarańczy i oliwek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwki czarne Smak 10 sztuk
pomarańcza 1/2 sztuki
kapusta pekińska 100 g
mozzarella 50 g
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
bazylia świeża 6 listków
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pomarańczy i oliwek

Kapustę pekińską siekamy, solimy i przekładamy do miseczki. Mozzarellę kroimy na plastry, oliwki odsączamy z zalewy i przekrawamy na pół. Pomarańczę obieramy i kroimy na cząstki tak by nie pozostawić białej gorzkiej skórki. Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Warzywa przekładamy do miseczki, układamy listki bazylii, posypujemy ziołami prowansalskimi oraz odrobiną soli i pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 29.04.2015 15:49
bardzo sdrowa i pyszna
Krzysztof15 29.04.2015 10:01
bardzo smaczna
Katarzyna59 28.04.2015 22:08
smakowita sałtka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak