Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej z pomidorem i czerwoną cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
pomidor 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
bazylia 1/2 łyżeczki
pieprz szczypta
sól do smaku
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej z pomidorem i czerwoną cebulką

Kapustę drobno posiekać. Cebulkę obrać, wraz z pomidorem pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, dodać bazylię, szczyptę pieprzu i sól do smaku. Powstałym sosem zalać surówkę. Dokładnie wymieszać. Odstawić na pół godziny do lodówki, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 29.01.2014 20:48
można szybko zrobić
kuklik 04.11.2013 18:41
przepyszne
Dorian 02.10.2013 23:45
pyszna i zdrowa
berys18 16.07.2013 17:18
pyszna surówka
JaPaqc 11.07.2013 21:09
prosta i smaczna
Iwusia 10.06.2013 23:23
bardzo smaczna i jaka zdrowa
Ela15 14.05.2013 07:01
samo zdrowie
Pietruszka 14.03.2013 21:42
bardzo lubię takie surówki
kate.500 01.01.2013 19:17
smacznosci
Anna138 26.11.2012 22:01
pycha
Dorota59 14.10.2012 12:46
lubimy taką
Seba 14.10.2012 10:03
bardzo smaczna
Motorek 14.10.2012 09:23
smaczna
Grazyna0211 12.10.2012 09:39
pyszna suróweczka a ja bardzo lubię z kapusty pekińskiej
romanrafal
romanrafal 11.10.2012 15:07
smaczna
IKrakowianka 10.10.2012 19:51
świetny dodatek do obiadu
RenataZ-et 08.10.2012 17:47
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak