Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
ogórki małosolne 4 sztuki
majonez 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską umyć, osuszyć, posiekać. Ogórki małosolne pokroić, osączyć. Cebulkę obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do jednej miseczki.
Krok 1 - Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą foto
2
Dodać majonez oraz kucharek, przyprawę do sałatek i pieprz do smaku. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą foto
3
Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Krok 3 - Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.02.2014 07:42
super surowka
dorotka0000025 03.10.2013 11:53
ciekawy pomysl
IlonaAlbertos 25.06.2013 11:14
Uwielbiam takie surówki.
Fiffi 28.02.2013 22:20
bardzo lubię pekińską, a ta surówka wygląda bardzo apetycznie
caralajna 30.12.2012 07:54
fajna
mirosława4 05.12.2012 19:23
smaczna i zdrowa
Ela15 26.11.2012 19:50
smaczna i zdrowa
Motorek 10.10.2012 09:27
pycha
Anna138 08.10.2012 09:08
pyszna
leonkot 16.09.2012 10:07
na pewno pyszna
Magdalena/Madija 30.07.2012 11:21
fajna
Wacław 28.07.2012 09:24
smaczna surówka !
Beatris 26.07.2012 19:55
Często podaję takie sałatki jako dodatek do obiadu.
Marcin Vw1 26.07.2012 08:51
super
mela25 26.07.2012 08:15
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak