Surówka z pekińskiej i szparagów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • szparagi białe

    30 dag
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sos winegret

    1 sztuka
  • jogurt grecki

    2 łyzki
  • majonez light

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę i paprykę czerwoną myjemy osuszamy kapustę siekamy a paprykę po wydrążeniu z nasion kroimy w kostkę,tak samo kroimy gotowane szparagi,wszystko razem łączymy w salaterce dodajemy osaczoną z zalewy kukurydzę,doprawiamy do smaku sosem greckim,ewentualnie można doprawić jeszcze pieprzem,majonez łączymy z jogurtem polewamy sałatkę ,mieszamy i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 08.05.2014 17:07
jak za szparagami to porywam miseczkę
IlonaAlbertos 08.05.2014 13:40
Prezentuje się wspaniale. Idealne połączenie.
Konczi 08.05.2014 13:03
bardzo smaczne połączenie
sylwia_sl 08.05.2014 10:55
jak są szparagi to musi być smacznie :)
IZABELA29 08.05.2014 09:40
ze szparagami czemu nie ?
Kejti 08.05.2014 08:54
Chętnie spróbuję :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat