Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej i szparagów

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
szparagi białe 30 dag
kukurydza w puszce 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
sos winegret 1 sztuka
jogurt grecki 2 łyzki
majonez light 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej i szparagów

Kapustę i paprykę czerwoną myjemy osuszamy kapustę siekamy a paprykę po wydrążeniu z nasion kroimy w kostkę,tak samo kroimy gotowane szparagi,wszystko razem łączymy w salaterce dodajemy osaczoną z zalewy kukurydzę,doprawiamy do smaku sosem greckim,ewentualnie można doprawić jeszcze pieprzem,majonez łączymy z jogurtem polewamy sałatkę ,mieszamy i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 08.05.2014 17:07
jak za szparagami to porywam miseczkę
IlonaAlbertos 08.05.2014 13:40
Prezentuje się wspaniale. Idealne połączenie.
Konczi 08.05.2014 13:03
bardzo smaczne połączenie
sylwia_sl 08.05.2014 10:55
jak są szparagi to musi być smacznie :)
IZABELA29 08.05.2014 09:40
ze szparagami czemu nie ?
Kejti 08.05.2014 08:54
Chętnie spróbuję :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak