Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
por 1/2 szt
majonez 1 łyzka
sól
pieprz
natka pietruszki
ogórek 1/2 szt
kefir 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinką

Kapustę pekińską drobno kroimy papykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Ogórka obieramy i kroimy i plasterki i na poł. Pora kroimy w plasterki i przelewamy na sitku wrzątkiem. Wszystkie warzywa łączymy ze sobą. Dosypujemy zieloną pietruszkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy. Kefir mieszamy z łyżką majonezu i dodajemy do warzyw. Całość mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 30.03.2013 12:52
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak