Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z ogórków i rzodkiewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1/2 pęczka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z ogórków i rzodkiewki

Ogórki obrać, posiekać w plasterki lub zetrzeć na tarce do ogórków, oprószyć solą, wymieszać, odlać nadmiar wody. Rzodkiewki umyć i pokroić w cienkie plasterki, połączyć z ogórkami. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i dokładnie wymieszać. Ozdobić według uznania. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.08.2012 18:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak