surówka z ogóka selera i jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • majonez

    3 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oliwę wymieszać z octem doprawić do smaku solą pieprzem i cukrem jabłko obrać pokroić na plasterki zalać częścią sosu seler wyszorować szczotką obrać zetrzeć na jarzynowej tarce włożyć do osobnego naczynia i również zalać sosem ogórki obrać poszatkować i zalać resztą sosu pozostawić tak warzywa w chłodnym miejscu na ok 30 minut następnie wymieszać przełożyć do salaterki i zalać majonezem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat