Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i ogórkiem

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1 szt
ogórek zielony
1 szt
rzodkiewka
1/2 pęczka
koperek
kilka łyżek
szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sok z cytryny
kilka łyżek
Czosnek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i ogórkiem

Kapustę siekamy lub ścieramy na tarce.
Ogórek i rzodkiewki ścieramy i mieszamy z kapustą.
Wszystko solimy, słodzimy i ugniatamy.
Dodajemy sok z cytryny, posiekany koperek i szczypiorek.
Mieszamy.
Na końcu przyprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.07.2015 21:53
idealna do obiadu
mysza75 12.07.2015 16:55
jakie to dobre i fajne na lato
Wacław 12.07.2015 16:19
pyszna do II dania
monika141 12.07.2015 14:13
smaczna sałatka, bardzo lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak