Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

surówka

kapusta biała 1 główka
marchew 1 szt
cebula czerwona 1 szt

sos

maślanka 6 łyżek
sok z cytryny 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
sól i pieprz 0,5 łyżeczki
cukier puder 1 łyżeczka
koper świeży 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z młodej kapusty

Kapustę drobno szatkujemy, ugniatamy w ręce. Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę - wszystko łączymy. Przygotowujemy sos: wszystkie składniki ze sobą mieszamy i zalewamy kapustę. Odstawiamy na 1 godzinę w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 13.05.2016 08:56
super surowka
krokus 12.05.2016 22:27
Ciekawa ta surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak