Surówka z młodej białej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    1 puszka
  • ogórki kwaszone

    4 duże sztuki
  • ogórek gruntowy

    2 sztuki
  • koperek

    1/2 pęczka
  • oliwa

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz

  • sól

  • biała kapusta

    1/3 dużej główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kapustę i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2. Do oliwy z oliwek dodać starte na tarce o małych oczkach ząbki czosnku, sól i pieprz oraz posiekany koperek. Wymieszać.
2. Warzywa oraz sos połączyć ze sobą. Dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milena87 25.06.2013 19:40
prosta i smaczna - lubię taką
owca441 25.06.2013 17:53
bardzo smaczna
Gracer 25.06.2013 17:20
smaczna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat