Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z konfiturą cebulową i jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 4 liście
jajko 2 szt
konfitura z cebuli 1 łyżka czubata
koperek 2 łyżki
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 3 łyżki
kurkuma 2 szcz
sól
pieprz
majeranek
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z konfiturą cebulową i jajkiem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę dość sporą. Pekinkę siekamy drobno, wrzucamy do miski. Do pekinki dodajemy konfiturę z cebuli, jajka, posiekany koper (może być mrożony), majonez, jogurt oraz przyprawy i zioła (kurkumę, sól i pieprze do smaku, majeranek, oregano). Mieszamy wszystko i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 28.11.2014 15:17
fajna surówka
berys18 28.11.2014 08:35
bardzo fajna
Maria 70 27.11.2014 09:31
Ciekawa sałatka.
dorota20w 26.11.2014 22:27
dziekuję :)
Ania84 26.11.2014 22:24
wspaniale wygląda, warto wypróbować
Ada-Gaba 26.11.2014 21:36
ciekawy przepis
Kolorowa 26.11.2014 21:23
może być smaczne
dorota20w 26.11.2014 21:18
dziękuję :)
Iwusia 26.11.2014 21:14
podoba mi się ten przepis
Marta Ryżek-Kalkowska 26.11.2014 20:09
Ciekawe połączenie smaków.
Ania321 26.11.2014 19:40
chętnie wypróbuję :)
dorota20w 26.11.2014 19:34
dziekuję :)
RenataZ-et 26.11.2014 19:14
bardzo fajna
dorota20w 26.11.2014 18:58
dziękuję :)
Ola1984 26.11.2014 18:51
Fajne połączenie smaków.
2milutka 26.11.2014 18:46
wspaniale to wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak