Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko
cukinia 1/2
marchew
oliwa 3 łyżki
cytryna 1/2
sól
pieprz
kapusta kiszona 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kapustę odciskamy i kroimy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cukinię także ścieramy na tarce o grubych oczkach. To samo robimy z marchewką. Z 1/2 cytryny wyciskamy sok. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miseczki skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem odstawiamy na 15 minut, aby składniki dobrze się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 31.01.2014 08:41
to bardzo dobry dodatek do obiadu
IZABELA29 26.11.2013 07:28
apetyczna i zdrowa
ben-ka 25.11.2013 10:37
Z cukinią jeszcze nie robiłam.
romanrafal
romanrafal 01.11.2013 13:29
bardzo dobra,bardzo lubię
Megg 16.10.2013 12:15
smaczna i zdrowa suróweczka
Marta1986 16.10.2013 11:29
smaczniutkie i pyszniutkie
Janina 16.10.2013 10:51
Bardzo lubię surówki;)
Mniam 16.10.2013 10:40
Pyszne są takie surówki, chociaż z cukinią nie próbowałam robić.
Krakowianka 16.10.2013 10:38
pyszna i zdrowa! o tej porze jem jej najwięcej!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak