Surówka z kiszonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

  • marchew

    2 szt
  • natka pietruszki

  • oliwa

    2 łyżki
  • cytryna

    1/2
  • pieprz

  • cukier

  • kapusta kiszona

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiszoną kapustę drobno kroimy. Jabłko i marchewki obieramy.Cytrynę parzymy, kroimy na pół i wyciskamy sok tak, aby była 1 łyżka. Obrane jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach i kropimy sokiem z wyciśniętej cytryny, aby nie czerniało. Obrane marchewki ścieramy na tarce. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Natkę pietruszki myjemy i kroimy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 13.10.2013 22:23
BARDZO SMAKO0OWITA
Iwusia 13.08.2013 23:38
idealna do obiadu
olkaaa 29.07.2013 07:33
bardzo lubię
ankaryba 28.05.2013 14:17
smaczna :-)
jeta72 20.03.2013 08:30
smaczna :-)
ben-ka 16.03.2013 10:27
smaczna i zdrowa suróweczka.
Dorian 13.01.2013 20:15
super
Bernadeta1 19.10.2012 00:16
bardzo dobra
RenataZ-et 24.09.2012 19:59
świetna do obiadu
Wacław 21.09.2012 11:42
pyszna do II dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat