Surówka z kiszonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    5 łyżek
  • kapusta kiszona

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiszoną kapustę kroimy drobno. Jabłko i marchewkę obieramy i trzemy na tarce z grubymi oczkami. Do kapusty kiszonej dokładamy starte jabłko i marchewkę. Całość solimy, pieprzymy do smaku. Wlewamy olej i wsypujemy cukier. Wszystko dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 15.02.2012 07:44
uwielbiam surówki :) ta jest pyszna ::)
mela251 26.01.2012 09:05
pyszna
Adamorek 06.12.2011 19:45
super do rybki
Magdalena80 26.11.2011 23:49
bardzo zdrowa i warto podawać do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat