Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

surówka z kapusty z mandarynką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała
200 gram
jabłko
1 szt.
mandarynka
1 szt.
olej
2 łyżki
ocet jabłkowy
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
ząbek czosnku
1 szt.
jogurt naturalny
2-3 łyżki
orzechy włoskie
20 gram
natka pietruszki
1/2 pęczka
radicchio
30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty z mandarynką

Kapustę drobno poszatkować i wymieszać z rozdrobnionymi liśćmi sałaty, pokrojonymi w kostkę jabłkami i cząstkami mandarynki.
Sos: Utrzeć w salaterce olej, ocet jabłkowy, sól, rozgnieciony czosnek. Sałatkę dokładnie wymieszać z sosem, dodać posiekaną natkę pietruszki i orzechy. Jeszcze raz wymieszać.
Ułożyć na małych talerzykach i ozdobić jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak