Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z dodatkiem selera i śmietany

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
marchewka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny
cukier
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana 30%
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z dodatkiem selera i śmietany

Kapustę pekińską myjemy osuszamy i kroimy w drobne kawałki. Marchewkę i seler obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy do kapusty. Jabłko ścieramy na tarce duże oczka wraz z skórką. Składniki mieszamy z sobą solimy do smaku dodajemy sok z połowy cytryny , odrobinę cukru dla przełamania smaku ,doprawiamy pieprzem. Mieszamy dobrze i dodajemy śmietanę 30 procent - mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 24.11.2013 00:32
dodatek do niedzielnego obiadu
Jadwiga/Jaga85 23.11.2013 13:34
Prosto , zdrowo i pysznie!!!
juuusta 23.11.2013 08:40
ciekawa propozycja
aginaa 23.11.2013 08:34
fajna suroweczka
iwi 23.11.2013 08:25
Pyszna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak