Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 30-40 dag
ogórki kiszone 2 szt
cebula czerwona 1/2 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
szczypiorek usiekany 2-3 łyżki
majonez 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Kapustę bardzo drobno poszatkować, zalać gorącą wodą, ostudzić, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą foto
2
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać. Kiszone ogórki pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 2 - Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą foto
3
Wszystkie składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 3 - Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.10.2013 19:37
Smakowicie wygląda.
Ewelina38 03.03.2013 22:43
Bardzo smaczna surówka, robię bardzo podobną i wszystkim smakuje :)
Katarzyna/kate1980 12.12.2012 21:40
świetna
olkaaa 12.12.2012 10:58
też taką robię
romanrafal
romanrafal 11.12.2012 16:46
smaczna suróweczka
Patrycja25 11.12.2012 09:34
pycha
Motorek 11.12.2012 09:01
bardzo smaczna
mela25 11.12.2012 08:52
smakowita
mela25 11.12.2012 08:52
smakowita
Justyna28 11.12.2012 07:50
super:)
caralajna 11.12.2012 07:38
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak