Surówka z kapusty włoskiej

Surówka z kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    60 dag
  • jabłka

    2
  • musztarda

  • cebula

    50 g
  • olej

  • cukier brązowy

  • sól

  • koperek świeży

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zszatkować, zblanszować, a następnie schłodzić w lodowatej wodzie. Jabłka umyć i razem ze skórką zetrzeć na oczkach tarki. Cebulę pokroić bardzo drobno w kostkę. Ostudzoną i dobrze odsączoną kapustę połączyć z ceublą i jabłkiem, skropić olejem (ok. 5 łyżek), doprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny i musztardą. Na sam koniec posypać poszatkowanym koperkiem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna169Hosz

29.01.2014 09:23
Z kapusty włoskiej rzadko robię surówki, jakoś o niej zapominam :)

Ada-Gaba

27.01.2014 13:04
lubię surówki z koperkiem

Adam/ZUB3R

22.01.2014 21:37
smaczna surówka

Pani Domu

21.01.2014 16:17
super surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat