Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiem i pomidora z miodowym wingretem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta pekińska 1/2 głowy
pomidory 4 sztuki
sól do smaku

sos

ocet balsamiczny 2 łyżki
miód płynny 2 łyżki
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiem i pomidora z miodowym wingretem

Kapustę siekamy, dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Zasypujemy solą i zostawiamy na 15-20 min żeby puściła wodę.
Pomidory kroimy w kostkę.

Przygotowujemy sos: do słoiczka dodajemy wszystkie składniki i energicznie mieszamy.

Kiedy kapusta będzie miękka odcedzamy z niej wodę. Dodajemy pomidory i polewamy sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak