Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska pół główki
marchew 1 sztuka
por 4 talarki
kukurydza w puszce 4 łyżki
słonecznik łuskany garść
jogurt naturalny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem foto
2
Dodać startą marchew i pora.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem foto
3
Następnie dosypać kukurydzę, żurawinę i słonecznik.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem foto
4
Dodać jogurt, sól i pieprz i wymieszać. Znakomity dodatek do mięs.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 17.02.2014 13:08
ciekawy zestaw składników
pacpaw 25.11.2012 11:47
podoba mi się połączenie żurawiny i pestek. Jest takie uniwersalne do różnych surówek
misia53 30.09.2012 19:13
fajna , spróbuję z tymi dodatkami...
Cukiereczek13 17.05.2012 07:38
pyszna ;]
kriso 17.01.2012 18:10
jedno to to że zdrowe jedzenie
ewasylwia 28.11.2011 12:11
zdrowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak