Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem

Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    pół główki
  • marchew

    1 sztuka
  • por

    4 talarki
  • kukurydza w puszce

    4 łyżki
  • słonecznik łuskany

    garść
  • jogurt naturalny

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • żurawina

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem foto
Kapustę poszatkować.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem foto
Dodać startą marchew i pora.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem foto
Następnie dosypać kukurydzę, żurawinę i słonecznik.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną i słonecznikiem foto
Dodać jogurt, sól i pieprz i wymieszać. Znakomity dodatek do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Malgorzata549 17.02.2014 13:08
ciekawy zestaw składników
pacpaw 25.11.2012 11:47
podoba mi się połączenie żurawiny i pestek. Jest takie uniwersalne do różnych surówek
misia53 30.09.2012 19:13
fajna , spróbuję z tymi dodatkami...
Cukiereczek13 17.05.2012 07:38
pyszna ;]
kriso 17.01.2012 18:10
jedno to to że zdrowe jedzenie
ewasylwia 28.11.2011 12:11
zdrowo i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat