Surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-majonezowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuki
  • kukurydza w puszce

    1 mała puszka
  • pomidor

    2 sztuki
  • ogórek sałatkowy

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • sos do sałatek

    1 torebka
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • majonez tradycyjny

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, kapustę pekińską szatkujemy drobno , pomidora, ogórka i paprykę kroimy w kostkę , kukurydzę osączamy z zalewy mieszamy wszytko razem w misce. Sos: Majonez łączymy z jogurtem wsypujemy sos np koperkowo-ziołowy doprawiamy do smaku solą i pieprzem , polewamy sałatkę mieszamy przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 13.05.2015 15:26
jaka fajna kolorowa i zdrowa
norweska20 13.05.2015 00:24
smaczny dodatek do obiadu
Iwusia 12.05.2015 23:13
i jaka smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat