Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • koperek

    2 łyżki
  • majonez

    3-4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • przyprawa curry

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem foto
Kapustę pekińską poszatkować lub pokroić w kostkę.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem foto
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem foto
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawę curry, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem foto
Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny w celu połączenia smaków. Podawać jako dodatek do mięsnego, drugiego dania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 27.03.2013 07:34
uwielbiam taką
Iwusia 25.03.2012 22:44
pyszności same :)
Iwona51 12.02.2012 11:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat