Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z kaparami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
papryka konserwowa 4 cząstki
pomidor 2 szt
por (białe części) 1/2 szt
ocet jabłkowy 3 łyżki
sól
cukier
oliwa 3 łyżki
oliwki zielone 1 garść
kapary 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z kaparami

Kapustę pekińską pokroiłam w ćwierć plasterki mniej więcej centymetrowe, paprykę odsączoną z zalewy w cienkie paski. Pora, jego jasną część również w plasterki. Podobnie postąpiłam z pomidorami. Wsypałam kaparki, natomiast oliwki pokroiłam drobniej ponieważ nie lubię całych w surówce. Warzywa podlałam octem i oliwą, posoliłam, wsypałam szczyptę cukru. Wszystko razem wymieszałam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 29.01.2014 19:23
brzmi interesująco:)
Monia 29.01.2014 13:38
Wygląda smakowicie i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak