Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej wg Elfi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 sztuki
marchew 3 sztuki
koperek
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
chrzan 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej wg Elfi

Kapustę pekińską kroję w paseczki (w miarę drobne) i wrzucam do miski, następnie marchew obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach i dodaję do kapusty. W osobnym naczyniu robię sos: jogurt, majonez, chrzan (do złamania smaku) ketchup, sól, pieprz, cukier i mieszam. Sos dolewam do kapustki i mieszam aż składniki się ładnie połączą. Najlepiej taką surówkę zrobić ok pół godziny przed obiadem aby chwile odstała. Smaczności!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak