Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej w 15 minut

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Każdy zainteresowany dobrym i zdrowym jedzeniem wie, że surówki to doskonała samodzielna przekąska, jak również niezbędny dodatek, składowa dania głównego! Zatem są ich niezliczone warianty!

Składniki:

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
groszek konserwowy 65 gramów
orkisz 40 gramów
szalotka 1 sztuka
oliwa 70 mililitrów
ocet ryżowy 1 duża łyż.
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
miód 1 duża łyż.

Porada

W przepisie użyłem orkiszu konserwowego

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej w 15 minut

Surówka z kapusty pekińskiej to uniwersalny dodatek do obiadu, na imprezę lub grilla. 

Z przepisu dowiesz się:

  • jak szybko zrobić surówkę z kapusty pekińskiej
  • jaką sałatkę zrobić do obiadu

1. Kapustę drobno szatkujemy, lekko oprószamy solą i gnieciemy rękoma, by skruszała.

2. W tym czasie paprykę kroimy w cienkie paski. Pokrojoną w piórka cebulką, groszek i orkisz dodajemy do kapusty.

3. Oliwę łączymy z miodem, octem, musztardą. Wlewamy do warzyw i dokładnie mieszamy.

4. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak