Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i cykorii

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 kg
kukurydza marynowana 1 szkl
ananas 2 krążki
papryka 1/2 szt
cebula 1 szt
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cykoria 1 czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i cykorii

Kapustę pekińską i cykorię umyć, pokroić. Kukurydzę osączyć z zalewy. Z papryki usunąć gniazda nasienne i razem z ananasem pokroić na kawałki. Cebulę drobno posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem i odrobiną przyprawy curry. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.01.2014 11:09
świetna surówka :)
olkaaa 21.05.2013 07:36
bardzo lubię
Motorek 14.01.2013 18:17
pycha
Katarzyna/kate1980 12.11.2012 21:44
superowa
caralajna 12.11.2012 07:47
lubię ciekawe surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak