Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 główka
marchew 1 szt
cebula czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 0,5 puszki
ogórek zielony 1 szt
natka pietruszki 0,5 pęczka
olej rzepakowy 2 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
sól i pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę drobno siekamy, zasypujemy solą i ugniatamy. Marchew obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Ogórka obieramy, kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, polewamy dresingiem składającym się z octu jabłkowego, oleju oraz drobno posiekanej natki pietruszki i przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 15.09.2016 22:32
pysznie, szybko, tanio
Łukasz15 15.09.2016 22:07
Lubię taką surówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak