Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
marchewka 1 szt
ogórek zielony 1 szt
pomidor 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
seler naciowy 2 łodygi
czubrica zielona 1 łyżeczka
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 2 łyżeczki
stewia 1 łyżeczka
olej 2-3 łyżki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę kroimy drobno.
Obieramy marchewkę i ścieramy .
Ogórek zielony obieramy i kroimy dowolnie .
Paprykę i pomidor kroimy dowolnie.
Seler naciowy kroimy całe łodyżki razem z natką.
Kukurydzę odsączamy na sitku.

Do kapusty pekińskiej dodajemy wszystkie przygotowane warzywa,wsypujemy czubricę i stewiIę u mnie w proszku mieszamy .
Przyprawę do sałatek dajemy do szklanki wlewamy olej można dodać łyżkę gorącej wody mieszamy i wlewamy do sałatki mieszamy .

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.06.2016 10:50
przepyszna !!!!!!!
gosia56 30.05.2016 09:28
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 30.05.2016 00:01
Zdrowa surówka.
KORAL 29.05.2016 21:41
Bardzo , bardzo lubię ;)
Edita 29.05.2016 21:20
pekinka dobra
Aleksandra/Olcia 29.05.2016 18:48
pyszna uwielbiam
Bernadeta1 29.05.2016 17:29
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak