Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt mała
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
kapusta pekińska 0,5 szt
natka pietruszki 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską oczyszczamy z wierzchnich liści i drobno szatkujemy. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Pomarańcz obieramy ze skórki i białek błony i dzielimy na małe cząstki. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz oliwę z oliwek i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny /w razie potrzeby możemy doprawić cukrem/. Najlepiej przygotować 30 min. przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.03.2016 12:11
bardzo smaczna
mysza75 21.03.2016 10:38
bardzo fajna surówka
Franciszek 21.03.2016 00:23
pyszna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak