Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 głowa
  • ogórki kwaszone

    5 sztuk
  • rzodkiewka

    4 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską poszatkować dość drobno, następnie przełożyć do salaterki. Cebulę obrać z łupinek, drobno posiekać, dodać do kapusty. Rzodkiewkę obrać i wraz z ogórkami kiszonymi zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do sałatki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 27.01.2014 15:43
smaczna surówka
Wafelek2601 01.04.2013 10:10
pycha do obiadku
Magula 14.07.2012 19:49
fajnie wygląda w tej miseczce
IKrakowianka 16.02.2012 19:43
bardzo lubię takie surówki
Agnik 17.12.2011 21:23
super
kriso 16.05.2011 19:18
ciekawy przepis
szajba2 13.04.2011 16:21
jadłem kiedyś taką surówkę
Wokalista 29.03.2011 13:08
mniami
gosia561 25.03.2011 15:14
zdrowo wygląda
Barbara55 20.02.2011 14:14
surówkę zawsze można zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat