Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/3 główki
pomidor 2 sztuki
ogórek kiszony 2 sztuki
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską myjemy i drobno siekamy. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej foto
2
Ogórki kiszone odsączamy i kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej foto
3
Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.09.2013 21:44
lubię surówki z pekińskiej :)
Joannasz3190 17.10.2012 19:34
Lubię takie surówki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak